2017-10-31

Premii pentru elevii Şcolii Gimnaziale "Ioan Vodă cel Viteaz"

        Luni, pe 30 octombrie, când cei mai mulți tineri de pretutindeni se pregăteau pentru evocarea unei pseudo-sărbători druide, elevii școlii noastre au început săptămâna în ritm de artă și cultură, amăgind pentru câteva ore timpul, deoarece au izbutit să se întoarcă la rădăcinile și valorile neamului românesc. 
        În cadrul Festivalului toamnei pentru elevi desfășurat la Focșani, aceștia au participat la diverse secțiuni ale concursului-festival, care a invitat tinerii să-și manifeste talentele și pasiunile de care organismul societății contemporane nu-și poate face timp pentru a le lua în considerare, decât poate arareori. Așa că, aflând de organizarea unui astfel de eveniment la nivel județean (motiv pentru care le mulțumim organizatorilor în numele elevilor pentru susținerea și desfășurarea acestui festival de artă și cultură, nădăjduind ca numărul să se multiplice pe viitor), tinerii nu au putut spune nu provocării. 
        Competiția cu ceilalți fiind în primul rând un bun prilej de a se întrece cu ei înșiși, elevii de la Școala Gimnazială Ioan Vodă cel Viteaz, au fost și remarcați de juriu, din mulțimea participantă de elevi vrânceni, fapt pentru care au obținut mai multe premii la diverse categorii. De pildă, Varmez Elena, a obținut locul II la secțiunea de creație literară – poezie, urmată de colega ei, Drăghici Paula, care a obținut premiul III la aceeași secțiune. În ceea ce privește pictura, Istrate Lucica a impresionat cu afinitatea ei pentru această formă de artă, obținând premiul Mențiune. La aceeași secțiune a mai participat și elevul Alexandru Murgasanu.  
        Punctul culminant al creativității, a fost atins de către elevul Liviu Feraru, care, în colaborare cu un elev aflat doar în clasa a V-a la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani (Alexa Răzvan), a interpretat ”România pe muzica lui Beethoven”. Mai exact, a fost vorba de un colaj artistic ce a presupus armonizarea liniei melodice a piesei lui Beethoven, Fur Elisee, cu recitarea unor versuri patriotice compuse chiar de elevul de clasa a V-a. Ceea ce a fost și mai surprinzător, a constat în faptul că cei doi elevi proveniți de la școli diferite, au improvizat acel moment artistic, fără a face măcar o repetiție. Momentul lor a stârnit un ropot prelungit de aplauze și le-a adus Premiul II le secțiunea muzică clasică. În aceeași arie, la subsecțiunea muzică ușoară, a mai participat și Ana-Maria Mălureanu, care de asemenea a avut o prestație plăcută.  
       Așadar, putem concluziona că, în toți acești tineri, ca de altfel în mulți alții, stau ascunse talente nebănuite, care abia așteaptă un moment potrivit pe a ieși la iveală. Vă invităm să vizionați mai jos, galeria foto/video.  Mulțumim!


Text: Nedelcu Bogdan







Niciun comentariu: